Yrittäjän päivä pilvessä PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Kari   
29.04.2010 09:10

En nyt tarkoita pilvellä tuhkapilveä, joka jonkin aikaa blokkasi tehokkaasti Suomen lentoliikennettä. Siitä ollaan nyt kohtuullisen hyvin jo toivuttu, vaikka jälkipyykkiä vielä pestäänkin.

Kirjoitan tässä nyt verkosta saatavilla olevista palveluista, joilla yrittäjä voi merkittävästi helpottaa hallintoa ja IT-toimintojaan. Nämä ovat siis esimerkkejä oikeista Saas-palveluista (Software as a service), jotka olen hyväksi havainnut, mutta en mitenkään itse kauppaa tai konsultoi näitä palveluja. Siis ihan asiakkaan näkökulma.

Aamulla yrittäjä tarkastaa asiakkuudenhallinastaan aktiiviset myyntikeissit. Internet-palveluntarjoajan hostaama avoimen lähdekoodin vtiger-systeemi hoitaa hommat siinä kuin kalliimpikin systeemi. Tuotteet, asiakkaat, potentiaalit ja myynnin seuranta pysyvät järjestyksessä.

Kontaktointien jälkeen on aika paneutua oikeisiin töihin. Tällä aluella pilvimiehillä ja -naisilla on vielä huikeasti työsarkaa edessä. Älyttömän suuri osa konsultointi- ja verkostotyöstä tehdään edelleen siirtämällä dokumentteja paikasta toiseen sähköpostilla. Useissa tapauksissa integroitu verkon kautta toimiva systeemi vähentäisi virheitä ja turhaa viestintää. Sovelluksia riittää: projektinhallinta, dokumenttiarkisto, muutosten hallinta, vaatimusten hallinta, testauksen hallinta. Vielä nykyään monet web-pohjaiset ratkaisut tällä alueella eivät toimi hyvin verkottuneessa maailmassa, kun ne on alunperin ajateltu toimimaan vain organisaation sisäisenä välineenä.

Dokumenttihärdelin jälkeen yrittäjä toteaa tilauksen tehdyksi, ja ajattelee lähettää asiakkaalle laskun. Tämä hoituu vaivatta ja edullisesti mainiossa verkkolaskut.fi-palvelussa, riippumatta siitä haluaako asiakas sähköisen vai perinteisen laskun. Laskujen seurannan ja tilastot yrittäjä saa samasta paikasta.

Ostolaskujen maksamista ja saapuvien maksujen seurantaa varten yrittäjä avaa vielä verkkopankin, kaikkien pilvipalvelujen kantaäidin. Kun tili on auki, niin yrittäjä ryhtyy samantien palkanmaksuun. Verottaja ja vakuutusyhtiöt ovat yhdessä toteuttaneet palkka.fi-palvelun, joka alkuvaikeuksien jälkeen on kypsynyt käyttökelpoiseksi palveluksi. Työsuhteen hallinta, verottomat korvaukset, eläkemaksujen laskenta ja tilitys, ennakkoverojen laskenta ja tilitys, vuosi-ilmoitukset jne. hoituvat yhden luukunpalvelun kautta. Samalla istunnolla yrittäjä tilittää edellisen kuun viranomasimaksut verotilille ja tulostaa palkkakuitin itselleen. Aikaa menee yhteensä 10 minuuttia, ja asiat on hoidettu taas kuukaudeksi.

Yrittäjä niputtaa laskut ja kuitit kansioon ja vie tilitoimistoon. Hetkinen, voisikohan tätä paperityövaihetta viedä pilveen... Itse asiassa voisi, tähän saumaan on olemassa innovatiivinen Automaattitilit-palvelu. Valitettavasti se ei vielä sovellu kaikille yrityksille, kun ulkomaankaupan arvonlisäsäännökset sotkevat automaation algoritmeja. Ehkä jatkossa...

Lopuksi yrittäjä siirtyy pilvessä olevan Joomla-julkaisujärjestelmän konsolille ja alkaa kirjoittaa blogiartikkelia. Muistatteko vielä aikaa, jolloin nettisuvja päivitettiin kirjoittamalla HTML-koodia?

 

Lisää kommentti

Oma nimesi:
Aihe:
Kommentti:
  Vain pieniä kirjaimia, ei välilyöntejä.
Roskapostivarmennus::